YKS’nin birinci basamağı olan TYT okuduğunu anlamayı, kavramayı; yorum ve analiz yapabilme gücümüzü ölçmeye çalışan bir sınavdır. Tam da bundan dolayı “hocam ben daha çok çalışıyorum ama arkadaşım beni denemelerde geçiyor” gibi ifadeleri her yıl yüzlerce kez duyuyoruz. Bu ifade çoğu öğrencinin çalışma isteğini düşürmek için yeterli bir sebep gibi görünmekte… Ama TYT bizden sadece bilgi istemiyor. Kitap okuyan, yorum yapabilen, genel kültürü iyi olan, biraz da işlem yeteneğine sahip bir öğrencinin hayatı boyunca ders çalışmamış, doğru düzgün kitap okumamış ama son 3 aydır TYT çalışmaya başlamış bir öğrenciyi geçmesi çok anormal bir durum değil. Demem o ki TYT’ye çalışmasa da bir öğrenci eğer geçmiş hayatında belli başlı bazı çalışmalar yaptıysa onun karşılığını denemelerde daha hızlı görebilir. Önce bu konuda anlaşalım.
Eğer TYT konularımıza çalıştıysak, testlerimizi çözdüysek, tekrarlarımızı yaptıysak ve netlerimiz artmıyorsa işte tam da orada TYT deneme taktiklerine, TYT deneme stratejilerine başvuru yapmamız gerekmekte. TYT’de strateji TYT’nin kendisinden çok daha önemlidir. Sadece yönlendirdiğimiz stratejik hamleleri yaparak 20-25 net arttıran öğrencilerimiz oldu!
Online koçluğunu yaptığımız her bir öğrenci ile mutlaka deneme taktikleri üzerine çalışma yapıyoruz. Denemelerde her şeyi deneyerek deneme stratejilerimizi tam anlamı ile oturtuyoruz. Sözün özü hem TYT hem de AYT-YDT için aynı çözümcül yaklaşımlar ile YKS netlerimizin artması için yapılması gereken her şey yapıyoruz.
E-Posta Bültenine Katıl
Bültenimize abone olarak TYT - AYT - YKS İle İlgili Gelişmelerden Haberdar Olabilirsin!